Let op! In verband met de huidige covid-19 maatregelen kunnen onze levertijden wat langer zijn dan verwacht.
Dé online specialist in fauteuils Gratis verzending NL/BE

Steun Eden Projects


Plant bomen, red levens

Ontbossing is een globaal fenomeen die veroorzaakt wordt door meerdere factoren, van niet-duurzame landbouw tot de dagelijkse vernietiging van bosgemeenschappen.

Regio's die hier het meest onder lijden zijn vaak onderontwikkeld of zwaar getroffen door armoede. Met weinig mogelijkheden om hun families te ondersteunen, worden zij vaak uit nood gedwongen hun lokale omgeving te gebruiken om te overleven; denk aan het kappen van bomen voor brandstof, warmte, of het bouwen van huizen. Terwijl dit het probleem op korte termijn op kan lossen, ontstaan er op lange termijn consequenties als de bossen worden gekapt en niet worden hersteld. De impact die ontbossing kan hebben is dramatisch en eindigt vaak in de vorm van overstromingen, erosie of woestijnvormingen.

De oplossing

Er zijn twee sleutel elementen met herbebossing. Het eerste element is dat de lokale bevolking er profijt van moet hebben. Door de onhoudbare relatie tussen land en bevolking, zijn de gemeenschappen die onder ontbossing lijden vaak vergelijkbaar met extreme armoede. Het is essentieel om toegewijd te zijn en samen met de lokale bevolking en gemeenschappen te werken om zo succesvolle en lang bestaande resultaten te bereiken.

Het tweede element is financiering. Zonder donateurs, business partners en subsidies is er weinig hoop voor succesvolle en impactvolle herbebossing.

Onze contributie

Jouwfauteuil.nl helpt mee in de strijd tegen ontbossing. Samen met Eden Reforestation Projects planten wij 10 bomen per fauteuil die wij verkopen. Als je er dus twee besteld, planten wij maar liefst 20 bomen! Hiernaast doen wij zelf elke maand een eigen donatie aan Eden Projects. Zo maakt jouwfauteuil.nl de wereld elke dag een stukje groener, voor nu en voor later.

En wil je weten waar we dat doen? Klik dan 
hier voor meer informatie.

Waar ben je naar op zoek?

Voorjaarskorting

Tijdelijk 10% korting op al onze producten. Deze wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Mijn winkelwagen