Let op! In verband met de huidige covid-19 maatregelen kunnen onze levertijden wat langer zijn dan verwacht.
Dé online specialist in fauteuils Gratis verzending NL/BE

5 Redenen waarom je best investeert in een vloerlamp

Een mooie vloerlamp met zacht licht kan kan er niet enkel voor zorgen dat jouw woonkamer of slaapkamer er mooier uitziet, maar kan ook helpen om een huiselijke, gezellige of aangename sfeer te creëren. Staande lampen zijn dan ook een van dé favoriete lampen van interieurstylisten. Hier zijn 5 redenen waarom ook jij best investeert in een mooie staande lamp.

1.   Staande lampen stralen een zacht licht uit

Afgezien van het feit dat een staande lamp of vloerlamp een erg mooi en elegant decoratief stuk kan zijn, straalt een vloerlamp ook vaak erg zacht licht uit. Het is niet altijd even gezellig om de grote lichten aan te doen in je slaapkamer of woonkamer - zeker niet wanneer je enkele vrienden over de vloer hebt of lekker met je partner wil ontspannen na een lange werkdag.

Het is algemeen geweten dat verlichting je humeur kan beïnvloeden - en zachte verlichting zal ervoor zorgen dat je niet enkel rustig wordt, maar ook dat jij je thuis voelt in een gezellige woonkamer of slaapkamer.

2.   Vloerlampen zijn elegant

Vloerlampen kunnen ook als decoratie gebruikt worden binnen jouw interieur. Zo zijn er vloerlampen in heel wat verschillende vormen en stijlen en zal je altijd wel een vloerlamp of staande lamp kunnen uitkiezen die past bij jouw interieur.

Ook heb je een ruime keuze uit de vorm en de grootte van zo’n vloerlamp. Zo zijn er vloerlampen die erg groot zijn en de attentie opeisen terwijl andere staande lampen net erg elegant zijn en perfect gebruikt kunnen worden in kleine kamers of appartementen.

Je kan vloerlampen gebruiken om jouw woonkamer of slaapkamer een erg moderne of net erg klassieke uitstraling te geven. Zoals eerder al vermeld zijn er vloerlampen verkrijgbaar in iedere stijl zodat deze altijd perfect bij jouw interieur passen. Er is dan ook geen reden waarom je niet zou kunnen investeren in een vloerlamp om jouw woonkamer of slaapkamer net dat tikkeltje meer uitstraling te geven!

3: Vloerlampen kunnen gebruikt worden als een statement piece

Hoewel we het hierboven hadden over het feit dat een vloerlamp erg neutraal en elegant kan zijn zonder dat hij de aandacht trekt, kunnen staande lampen ook gebruikt worden om de aandacht te trekken. Zo kunnen vloerlampen in een hoek of naast het bed, een tafel of zelfs een sofa geplaatst worden om er zo voor te zorgen dat de lamp de aandacht kan opeisen. Denk bijvoorbeeld maar aan de rage van grote hangende vloerlampen die het center van de belangstelling kwamen te staan in de woonkamer.

Het leuke aan een vloerlamp of staande lamp is eveneens dat je deze overal kan gebruiken. Waar je voor een lamp aan het plafond een elektriciteitsbron nodig hebt op de plek waar je de lamp wil installeren heb je voor een vloerlamp enkel een dichtsbijzijnd stopcontact nodig. 

4: Een vloerlamp kan de kamer gezelliger maken

Ook kan een vloerlamp een kamer heel wat gezelliger maken. Wanneer je met je partner lekker TV ligt te kijken op de bank of enkele vrienden hebt uitgenodigd om een wijntje te drinken op de sofa wil je natuurlijk niet altijd met het grote licht aan zitten. Het felle licht van de plafondlamp is namelijk niet gezellig en kan een sfeerverpester zijn.

Voor dit soort gelegenheden komt een vloerlamp goed van pas. Waar een plafondlamp dient om de kamer helemaal en helder te verlichten is de taak van een vloerlamp om een kamer op een gezellige en zachte manier te verlichten. Dit geeft jou ook meer vrijheid wanneer het aankomt op lampen en de kleur van het licht. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om een lamp met zacht geel licht in je vloerlamp te draaien zodat je de kamer zowaar nog gezelliger kan maken.

5: Vloerlampen kan je echt overal kwijt

Omdat je voor een vloerlamp, in tegenstelling tot een lamp tegen de muur of aan het plafond, enkel een werkend stopcontact nodig hebt, kan je een vloerlamp in iedere kamer of gang plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld een vloerlamp in de woonkamer zetten, maar ook in de slaapkamer, de keuken en eetkamer of zelfs de kinderkamer zodat je makkelijk onder zacht licht een boekje kan voorlezen. Ook kiezen heel wat mensen er de dag van vandaag voor om staande lampen of vloerlampen ook in hun zithoek in de tuin te gebruiken sinds stopcontacten in de tuin nu heel wat vaker voorkomen. Vergeet hem echter wel niet even weer binnen te plaatsen wanneer je het huis afsluit voor de avond.

 

Waar ben je naar op zoek?

Voorjaarskorting

Tijdelijk 10% korting op al onze producten. Deze wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Mijn winkelwagen